Мъж е бил арестуван за това, че се е опитал да подпомогне плана на чуждестранна терористична групировка да извърши бомбено нападение в американския град Кливланд, щата Охайо, навръх 4 юли. Това съобщиха от Федералното бюро за разследване (ФБР) в изявление, цитирано от американските медии.

Уточнява се, че терористичната групировка "Ал Кайда" е планирала атаката с кола бомба да бъде извършена в центъра на Кливланд по време на тържествата за отбелязването на националния празник на САЩ.

"Вашингтон поуст" уточнява, че заподозреният е 48-годишният Деметриъс Натаниъл Питс, когото властите са арестували в неделя. Той е американски гражданин и се бил радикализирал в САЩ, като не е известно да е пътувал в чужбина във връзка с радикализацията си или с планирането на нападението. Уточнява се, че той има богато криминално досие. 

От прокуратурата в Кливланд посочиха, че мъжът се е срещал с някой, когото е смятал за член на терористичната групировка "Ал Кайда", който да го подкрепи в заговора за атака на 4 юли, но който всъщност е бил агент под прикритие на ФБР.