Десетки активисти протестираха в центъра на Париж срещу визитата на руския президент Владимир Путин, който пристигна днес във френската столица.
В организирането на акцията участваха различни общности, сред които най-активна роля имаше украинската, предаде агенция "Униан".

Сред лозунгите се четеше предупреждение, че Путин ще сподели съдбата на Кадафи.

По-рано в руската преса се появиха съобщения, че Путин заминава на непланирана визита във Франция. Поводът е откриване на изложба във Версай, посветена на Петър I и 300-годишнината на дипломатическите отношения между двете страни.

Първоначално не беше ясно дали френският президент Еманюел Макрон ще разговаря с Путин. Непосредствено след изтичането на информацията в медиите говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отказа коментар по случая.

Впоследствие беше съобщено, че ще има среща между двамата президенти.

Руски хакери ударили предизборния щаб на Макрон

Руски хакери ударили предизборния щаб на Макрон

Атаката била извършена миналия месец

Макрон обаче няма да приеме Путин в Елисейския дворец, очаква се двамата да разговарят във Версай, където се открива изложбата.

Припомняме, щабът на Еманюел Макрон беше обект на кибератаки по време на изборната кампания, зад които стояха руски хакери. Заради намесата на Москва в изборите Макрон отказа достъп на руски журналисти до щаба си за пресконференцията в изборната нощ.