Северна Корея трябва да бъде накарана да осъзнае, че провокативните действия, с които заплашва Южна Корея, ще послужат само като прелюдия към нейното самоунищожение. Това заяви южнокорейският министър на отбраната Шин Уон-сик, цитиран от агенция "Йонхап".

Коментарът на Шин дойде, след като севернокорейският лидер Ким Чен-ун определи междукорейските връзки като тези на "две враждебни една към друга държави" и призова за засилване на подготовката за "потискане на цялата територия на Южна Корея".

Ким заяви и че е грешка Югът да се смята за партньор на помирението и обединението.

"Трябва да накараме Северна Корея да почувства до мозъка на костите си, че безразсъдното провокативно поведение, заплашващо Република Корея, скоро ще се превърне в прелюдия към унищожение", заяви Шин.

Шин посочи, че провокативните заплахи на Северна Корея ще продължат през новата година и призова за засилена готовност.

Пхенян точи меча си за пълно унищожение на САЩ и Южна Корея

Пхенян точи меча си за пълно унищожение на САЩ и Южна Корея

Ако врагът избере военна конфронтация, трябва да нанесем смъртоносен удар, настоява Ким

"В тази сериозна ситуация със сигурността армията трябва да засили позицията си на готовност, за да победи врага", настоя той. "Само "мощна сила" може да поддържа "истински мир", а не думи, заявки на хартия или напразни заблуди".

Ако врагът предприеме провокация, нека напълно да смажем желанието и възможностите му за допълнителни провокации, като го накажем незабавно, категорично и докрай, допълни Шин.

Вчера Южна Корея проведе артилерийски учения с бойна стрелба.

Северна Корея плаши враговете си с ядрен удар

Северна Корея плаши враговете си с ядрен удар

Страната е готова да "извърши ядрена атака без колебание"

Около 330 военнослужещи от артилерийската бригада на 3-та пехотна дивизия са произвели около 150 артилерийски изстрела по време на ученията на полигон в централен район на фронтовата линия въз основа на сценарий, при който врагът първи предприема провокации с огнева мощ.

"Чрез първите учения по артилерийски стрелби за новата година ние още веднъж потвърдихме своята готовност и способност незабавно да отвърнем на мястото на инцидента в случай на вражески провокации", заяви капитан Баек Йон-чан в изявление.

В неделя Министерството на отбраната предупреди Севера за плановете си да изгради повече стратегически оръжия, като предупреди, че режимът на Ким ще се сблъска със своя край, ако Пхенян се опита да използва ядрени оръжия срещу Юга.

Ким Чен-ун заповяда: Северна Корея да се готви за война

Ким Чен-ун заповяда: Северна Корея да се готви за война

Увеличава се производството на боеприпаси