Руският президент Владимир Путин и неговият ирански колега Ебрахим Раиси обсъдиха евентуалното бъдещо членство на Иран в групата БРИКС по време на телефонен разговор в четвъртък, съобщи руската държавна информационна агенция ТАСС.

Групата от нововъзникващи икономики БРИКС - включваща Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка - трябва да обсъди възможното си разширяване на среща на върха в Южна Африка следващия месец.

Путин и Раиси също потвърдиха подкрепата си за по-нататъшното развитие на двустранните връзки в търговията, транспорта и логистиката и енергетиката, предаде ТАСС.

Припомняме, че на 3 август Дмитрий Песков беше запитан как Русия гледа на възможността Аржентина, Обединените арабски емирства и Саудитска Арабия да се присъединят към БРИКС.

"Това е предмет на дискусия. Ние не смятаме, че трябва да изпреварваме и преди те [дискусиите] да се проведат между страните-членки на БРИКС, трябва да заявим нашата позиция. Във всеки случай става дума за страни с с което имаме достатъчно конструктивно взаимодействие в различни области", каза прессекретарят на президента.

БРИКС измества Запада от кормилото на света?

БРИКС измества Запада от кормилото на света?

Войната в Украйна позволи на останалия свят да каже, че западният император е гол, но също така напомни, че алтернативата на охуления американски полицай ще бъде многополярна джунгла, в която надделяват само властта и интересите