Руският президент Владимир Путин поиска да се продължи системната работа в новите региони на Руската федерация за разследване на престъпленията на наказатели, чуждестранни наемници и неонацисти, терористични актове срещу цивилното население, държавни служители, общественици и журналисти. Това съобщава "Интерфакс". 

"Да работиш като следовател означава да бъдеш на страната на Закона и справедливостта Ето как сега работят органите за предварително разследване в новите региони на нашата страна - в Новоросия и Донбас, те допринасят за интегрирането им в единното правно пространство на Русия, защитават конституционния ред и законността. Необходимо е да продължи системната работа за разследване на престъпленията на наказатели, чуждестранни наемници и неонацисти, терористични актове срещу цивилното население, правителството официални лица, общественици и журналисти", каза Путин във видеообръщение по повод Деня на следствените органи.

Путин изрази увереност, че следователите разбират важността на тази задача, както и на други ключови области на дейност, свързани с разследването на престъпления срещу живота и здравето на гражданите, собствеността, държавните и обществените интереси.