Руският президент Владимир Путин предложи преназначаването на Михаил Мишустин за министър-председател, съобщава Ройтерс.

Мишустин е технократ, който помогна на Путин по време на войната в Украйна и икономическите предизвикателства, предизвикани от западните санкции заради нахлуването на Москва.

По късно Държавната дума на Русия утвърди избирането му на поста, а руският президент подписа съответния указ, с който Мишусти остава начело на правителството. При гласуването в Думата 57 депутати се въздържаха. Това беше фракцията на Комунистическата партия на Руската федерация (КПРФ). Комунистите настояват правителството да се фокусира върху проблемите на работниците в заводите и в земеделието, където според тях не достигат кадри.

Няма индикации, че Путин планира голяма промяна в правителството, което включва ветерана Сергей Шойгу, отговарящ за отбраната на Русия от 2012 г., и външния министър Сергей Лавров, отговарящ за руската дипломация в продължение на две десетилетия.

Запазването на правителство непокътнато би изпратило послание за стабилност и ще бъде знак, че Путин е доволен от работата му.

Русия амбицирана да изведе икономиката си до топ 4 в света до 2030 г.

Русия амбицирана да изведе икономиката си до топ 4 в света до 2030 г.

За целта Москва трябва да действа бързо и в различни посоки