Оръжията, използващи нови физически принципи, ще осигурят сигурност в близка историческа перспектива и руските власти осъзнават това, каза руският президент Владимир Путин по време на среща с модераторите на ключови сесии на Осмия Източен икономически форум, цитиран от ТАСС.

"Ако се погледне в сферата на сигурността, новите оръжия на различни физически принципи ще гарантират сигурността на всяка страна в близка историческа перспектива. Ние разбираме това много добре и работим върху това", каза Путин.

Разработването на оръжия, базирани на нови физически принципи, включва използването на нови технологии и принципи на действие. Такива оръжия включват лазерни, ултразвукови, радиочестотни оръжия и други.

Западните страни разрушават системата от търговски и финансови връзки, за изграждането на които са работили, каза Путин на Източния икономически форум.

"Виждаме как глобалната икономика се промени и продължава да се променя през последните години, отчасти защото някои страни, предимно западни държави, разбира се, със собствените си ръце разрушават системата на финансови, търговски и икономически отношения, която те самите са работили да творят и градят в много отношения", каза той на пленарната сесия на форума.

Според него е важно в този контекст да има разширяващо се пространство в света за истинско бизнес сътрудничество между нации, които не се подчиняват на външен натиск, а следват собствените си национални интереси. Путин каза, че има нарастващ брой такива държави в различни части на света.

"Те дават приоритет в дейността си, политиката си не на някакви краткотрайни въпроси от текущата политика, а напредъка на собствените си проекти в областта на транспорта, енергетиката, промишлеността, финансите, в хуманитарната сфера - проекти, които носят пряко дългосрочни ползи за народите на тези страни", каза президентът.

Путин каза, че така се ражда "нов модел на отношения и интеграция, но не по западни модели за избрания "златен милиард", а за цялото човечество, за целия функциониращ и развиващ се многополюсен свят".

Президентът каза, че е убеден, че този модел помага на творческата енергия на отвореността и фокусирането върху конкретни резултати да се превърне в мощно конкурентно предимство на Азиатско-тихоокеанския регион и ключов фактор, който ще определи глобалното лидерство на този регион по отношение на икономическия растеж за дълго време.

The Heritage Foundation: Време е НАТО да помисли за ядрени оръжия по Източния фланг

The Heritage Foundation: Време е НАТО да помисли за ядрени оръжия по Източния фланг

Примерно във Финландия, Полша или Румъния и всеки от Алианса, който иска