В четвъртък руският президент Владимир Путин ще проведе среща с постоянните членове на Съвета за сигурност на Русия и серия от международни телефонни разговори, съобщи говорителят на президента Дмитрий Песков.

"Днес Путин работи в Ново Огарьово. Предстои провеждането на редица международни телефонни разговори. По-късно през деня е насрочена среща с постоянните членове на Съвета за сигурност."

Не е изключено встъпителните думи на президента да бъдат излъчени на живо по телевизията, намекна Дмитрий Песков.

Едновременно с това се очаква вторият тур на преговорите между Русия и Украйна да стартира днес, в 14 часа, на територията на Брестска област в Беларусия - в района между Брест и Гродно.

Тази сутрин водещия украинската делегация Давид Арахамия - лидер на фракцията на партия "Слуга на народа", съобщи за промяна на мястото на срещата, но след това очевидно руската страна уточни, че става дума не за ново място, а за логистиката на украинците, които идват от Киев през Полша.

Преговорите ще се водят в същия състав, в който се проведоха и на първия тур - в "Дома на рибаря" на беларуско-украинската граница. Руската делегация се води от Владимир Мединский, помощник на президента на Русия, украинската - от Арахамия, а в състава й влизат министърът на отбраната Олексий Резников, Михайло Подоляк - съветник на президента на Украйна и още пет души.

Кремъл предупреди ЕС: Доставките на оръжия за Украйна са опасни
Обновена

Кремъл предупреди ЕС: Доставките на оръжия за Украйна са опасни

Москва обвинява Запада във враждебно поведение