Икономическият суверенитет на Русия се увеличава, въпреки западните санкции, а нейният отбранителен капацитет в някои отношения бил надминал много страни по света, включително САЩ. Това обяви руският президент Владимир Путин по време на ежегодната "Пряка линия", при която той отговаря по руската държавна телевизия на подбрани от Кремъл удобни въпроси на руснаци.

"Периодът на еднополюсния свят отмина. И трябва да изхождате от обстоятелството, че светът се променя и се променя бързо. Независимо какви санкции се прилагат към Русия, независимо от това, с което ни плашат, Русия все още се развива, нейният икономически суверенитет се увеличава", настоя Путин, като посочи като пример препоръките на анализатори, които съветват политическата класа в САЩ.

Путин убеден: Британският военен кораб край Крим тествал военния отговор на Русия

Путин убеден: Британският военен кораб край Крим тествал военния отговор на Русия

"Това беше провокация"

Руският държавен глава отбеляза, че партньорите в САЩ разбирали, че светът се променя, но се опитвали да запазят монополното си положение.

"Оттук, моля, заплахи и по-нататъшно деструктивно поведение - както с тези учения, така и с провокации, със санкции", добави той.

В същото време той подчерта, че политиката на санкции срещу Русия дала тласък на програмите за заместване на вносните стоки.

Русия не трябвало да купува храни от чужбина

Русия не трябвало да купува храни от чужбина

Като се имал предвид селскостопанския потенциал на страната