Руският президент Владимир Путин обяви днес, че ракетните удари по руския пограничен град Белгород, при които загинаха 20 души и бяха ранени 111, са "терористичен акт", който няма да остане ненаказан, цитира думите му Ройтерс.

Путин, който направи това изявление по време на среща с военнослужещи във военна болница в Москва, също така обеща допълнителни удари по украински цели. Той изрази увереност, че ходът на войната в Украйна се изменял в полза на Русия и подчерта, че Москва иска да приключи конфликта, но при нейните условия.

Ройтерс припомня, ударите по Белгород са станали на фона на интензивни руски военновъздушни атаки срещу украинските градове Киев и Харков. Путин изтъкна, че Русия ще продължи да насочва атаки към "чувствителни" военни обекти в Украйна и отхвърли обвиненията от Запада и Украйна за атакуване на цивилна инфраструктура.

Отделно, Украйна съобщи, че през новогодишната нощ Русия е изстреляла рекордните 90 дрона срещу нея, като украинските военновъздушни сили заявиха, че са свалили 87 от тези 90 експлозивни дрона "Шахед", изпратени от Русия, според информацията на Франс прес.

Зеленски след поредните руски атаки: Ще има отговор на всяка ракета по Украйна

Зеленски след поредните руски атаки: Ще има отговор на всяка ракета по Украйна

Киев засилва производството на оръжие