Правителството на Република Северна Македония е сформирало работна група, която да координира транспортирането на ранените при катастрофата на АМ "Струма" в България и на тленните останките на жертвите. Това предаде МИА, цитирана от БТА.

Работната група ще бъде водена от министъра на външните работи Буяр Османи и ще включва още министъра на транспорта и съобщенията Благой Бочварски, министъра на труда и социалната политика Ягода Шахпаска и министъра на здравеопазването Венко Филипче.

Правителството е инструктирало Филипче да осигури линейки за транспортиране на ранените и изцяло да покрие финансовите разходи за превоза, както и да им осигури необходимите здравни грижи, независимо дали пострадалите са здравно осигурени, се казва в съобщението.

Министерството на външните работи ще отговаря за транспортирането на тленните останки на жертвите от автобусната катастрофа в България. Правителството заяви, че ще покрие разходите за погребенията. Вътрешното министерство пък ще осигури полицейски ескорт, който ще съпровожда колите от границата с България до крайната им дестинация.

Никой от автобусите на "Беса транс" не е проверен на излизане от РСМ

Никой от автобусите на "Беса транс" не е проверен на излизане от РСМ

Системата работела бавно…