Чеченските специални сили са окупирали голяма военна база в Украйна, разгромен е батальон от националисти, а над 2 500 бандеровци са избягали. С това се е похвалил чеченският президент Рамзан Кадиров в профила си в Telegram.

Агенция Новости разпространява и информация за обявена от него награда от 500 000 долара за главите на командирите на украинските националисти. В обявената награда не се посочват имена.

"Чеченските специални сили под ръководството на командира Хусеин Межидов продължават да надграждат успехите си в настъплението срещу бандеровците. При първата поява на нашите бойци нацистите атакуват с цели полкове, ако имат време, разбира се. Хюсеин разказва, че цял батальон националисти е бил разбит и над 2500 от тях са избягали без никаква съпротива. Нашите бойци превзеха най-голямата военна база в Украйна", отбелязва Рамзан Кадиров.

BBC слуша разговори между чеченци, подготвящи се за влизане в Украйна

BBC слуша разговори между чеченци, подготвящи се за влизане в Украйна

Вчера Рамзан Кадиров посъветва Зеленски да поиска извинение

Той дава и отчет какво е открито в складовете на военната база - огромно количество оръжия, боеприпаси и муниции и съвременна бронирана техника - по-специално седем танка, 12 бронетранспортьора и артилерийски установки.

В първите дни на нахлуването на руски войски в Украйна с изказванията си Рамзан Кадиров не признаваше за мобилизация на чеченски бойци, а едва на 1 март обяви, че двама чеченци са загинали в Украйна.