Лидерът на Комунистическата партия на Куба Раул Кастро разкритикува остро "възобновените опити на САЩ да унищожат Кубинската революция" и натиска им върху Венецуела, съобщават световните информационни агенции.

"Няма да се откажем от никой от нашите принципи и отхвърляме всички форми на изнудване, засилването на икономическата война и затягането на блокадата", каза Кастро пред Народното събрание на Куба, което днес прие нова конституция на страната.

Пенс гони посланика на Венецуела от заседание на Съвета за сигурност на ООН

Пенс гони посланика на Венецуела от заседание на Съвета за сигурност на ООН

Праща го да каже на Мадуро, че времето му е изтекло

Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс заяви по-рано днес по време на заседание на Съвета за сигурност на ООН относно хуманитарната ситуация във Венецуела, че САЩ скоро ще обявят нови действия срещу Куба в отговор на това, което той определи като "зловредно влияние" на Хавана върху Венецуела.

През миналия месец държавният секретар на САЩ Майк Помпео настоя, че Куба и Русия подкопавали демокрацията във Венецуела. Първият дипломат на САЩ подчерта, че "Куба е истинската империалистическа сила" в южноамериканската страна и че островната страна е обучавала тайната полиция на Венецуела в тактиката на мъченията, наред с други наказания.

Отговаряйки на Помпео, кубинският външен министър Бруно Родригес отхвърли твърденията, наричайки ги "груби лъжи" и пропагандна кампания.

Помпео: Русия и Куба носят вината за кризата във Венецуела

Помпео: Русия и Куба носят вината за кризата във Венецуела

Майк Помпео отхвърли обвиненията на Мадуро...