Избирателната активност в предварителното гласуване в американския щат Флорида преди междинните избори за Конгреса на САЩ на 6 ноември се е увеличила значително в сравнение с преди четири години, съобщават американските медии.

От петък насам приблизително 4,1 млн. жители на Слънчевия щат са упражнили правото си да гласуват предварително. През 2014 г. броят на гласувалите е бил около 3,1 млн. души.

Facebook и Twitter не могат да открият намеса на Китай в изборите в САЩ

Facebook и Twitter не могат да открият намеса на Китай в изборите в САЩ

Поставят под съмнение твърденията на Тръмп

Тази година изборите във Флорида са една от най-изкъсо наблюдаваните надпревари, в която участват бившият конгресмен Рон ДеСантис от Републиканската партия и кметът на Талахаси Андрю Гилъм от Демократическата партия, борещи се за губернатор на Флорида. Освен това настоящият губернатор Рик Скот се кандидатира за Сената срещу демократа Бил Нелсън, който се стреми към преизбиране.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп приветства победата на ДеСантис в първичните избори, като същевременно остро разкритикува опонента му от Демократическата партия. Тръмп също така подкрепи Рик Скот за надпреварата за Сената.

Тръмп вини лидерите на Конгреса, ако републиканците изгубят изборите

Тръмп вини лидерите на Конгреса, ако републиканците изгубят изборите

Ако Демократическата партия на САЩ спечели мнозинство в Камарата на представителите