Републиканската партия изрази съмнения за перспективите на курса на президента Барак Обама, който той описа в 69-минутен доклад за ситуацията в страната.

Гледната точка на опозицията изрази губернаторът на щата Вирджиния Боб Макдонъл.

Той, в частност, изрази съмнения относно политиката на правителството в областта на здравеопазването, обяснявайки, че американците биха искали да се ползват от наличните медицински услуги, но не биха искали намеса на правителството в системата.

Губернаторът изрази съмнения относно ефективността на мерките, предприети от президентската администрация за борба с тероризма, като припомни последния опит за атентат  на борда на американски самолет, полет Амстердам-Детройт.

"Имаме сериозни съмнения относно стъпките, които администрацията прие неотдавна във връзка с предполагаеми терористи," - каза той.

Макдонъл също така даде някои съвети на властите.

"Добрата държавна политика трябва да  ускори икономическия растеж и да повиши възможностите на частния сектор за създаване на работни места. Ние трябва да следваме политика, водеща до разрастване на бизнеса и иновациите, така че  Америка да се конкурира по-добре със света" - заяви губернаторът на Вирджиния.