Подкрепата за японския премиер Фумио Кишида падна до най-ниското си ниво, откакто той встъпи в длъжност, съобщи "Ройтерс".

Това показаха резултатите от проучване на общественото мнение, оповестени в понеделник.

Подкрепата за правителството падна до 41% от 47% в предишно проучване в края на август и 57% в началото на юли, показва проучването.

Делът на онези, които не подкрепят Кишида, се е повишил до 47% от 39%, показва проучването на всекидневника Asahi Shimbun.

Кишида обвини полицията за смъртта на бившия премиер Шиндзо Абе

Кишида обвини полицията за смъртта на бившия премиер Шиндзо Абе

Той намекна за пропуски в организацията по сигурността в деня на фаталния инцидент

Управлението му бе разклатено от разкритията за връзките на неговата управляваща партия с противоречива църква и държавното погребение за бившия лидер Шиндзо Абе на 27 септември и размера на средствата, предназначени за това.

Миналата седмица в парламента Кишида защити решението си за погребението на Абе, най-дълго управлявалия министър-председател на Япония, когато напусна поста през 2020 г.

Но 64% ​​от анкетираните казаха, че не могат да приемат мотивите на премиера. Прочетете още Противопоставянето на погребението е нараснало до 56% от 50% през август.

Наследството на Абе за Япония, Индо-Тихоокеанския регион и света

Наследството на Абе за Япония, Индо-Тихоокеанския регион и света

Воден от визия за демократичен мир, обхващащ два океана, Абе трансформира регионалната дипломация

Припомняме, че Абе бе застрелян в началото на юли.  Мъжът обясни на органите на реда, че е искал да убие Абе, защото е бил недоволен от политиката му.