Регулаторът на интернет в Русия "Роскомнадзор" блокира сайта на критика на Кремъл Алексей Навални, navalny.com, както и 48 сайта на хора и организации, свързани с него, съобщи екипът на Навални, предаде "Ройтерс".

Този ход идва само седмици преди парламентарните избори през септември и последва съдебно решение през юни, което одобри искането на прокуратурата да се обявят организации, свързани с Навални, за екстремистки, ефективно поставяйки ги извън закона.

Екипът на Навални излезе с разкрития за доходите и разходите на шефа на руската Дума

Екипът на Навални излезе с разкрития за доходите и разходите на шефа на руската Дума

Използвал самолети от спецотряда "Русия"...

Сподвижникът на Навални Леонид Волков отбеляза в приложението за съобщения "Телеграм", че екипът скоро ще обясни как планира да избегне блокирането на сайта.

Навални, най-видният вътрешен критик на президента Владимир Путин, излежава 2 години и половина затвор за нарушения на условна присъда, които според него са изфабрикувани. Хвърлянето му в затвора обтегна отношенията на Русия със Запада, който настоя за освобождаването му и разкритикува решението за екстремизма.

Екипът на Навални популяризира така наречената стратегия за "интелигентно гласуване" за подкрепа на най-силните противници на управляващата партия "Единна Русия" във всеки избирателен район на изборите през септември.

ЕС осъди и заклейми решението на руски съд за организациите на Навални

ЕС осъди и заклейми решението на руски съд за организациите на Навални

Борел: Това е модел на систематични репресии в руската конституция