Заместник-главният прокурор на САЩ Род Розенстийн е предложил през миналата година тайно да се записват разговорите на президента Доналд Тръмп, за да се покаже хаосът, поглъщащ администрацията, разкрива в. The New York Times.
Вестникът съобщава, че Розенстийн е водил разговори с членове на правителството за задействане на 25-ата поправка в американската конституция, позволяваща президентът да бъде отстранен поради непригодност да изпълнява задълженията си и властта да бъде предадена на вицепрезидента.

Това е станало през пролетта на миналата година, когато Тръмп уволни Джеймс Коми като директор на ФБР. Посочва се, че през следващите дни президентът е разкрил класифицирана информация на руснаците, а от Коми е поискал да демонстрира лоялност към него и да прекрати разследването на руската намеса в изборите.

По това време Розенстийн е бил на поста си едва от две седмици.

Той започна да ръководи разследването на руската афера, след като главният прокурор си направи отвод заради конфликт на интереси, тъй като беше част от предизборния екип на Тръмп.

Самият Розенстийн заяви, че в публикацията има много неточности и фактически грешки. По думите му, изобщо не е ставало дума за отстраняване на Тръмп. От кабинета му твърдят, че разговорите за записване на разговорите на президента са били шега.

Според информация на "Франс прес", в крайна сметка Розенстийн не е направил записи на Тръмп.

САЩ повдигнаха обвинения срещу 12 руски агенти за намесата на изборите

САЩ повдигнаха обвинения срещу 12 руски агенти за намесата на изборите

Те са обвинени, че са извършили хакерска атака срещу Националния комитет на Демократическата партия