Русия е разположила няколко бригади, всяка от около хиляда души, за да отрази украинската офанзива в района на Курск, но все още не е изтеглила сериозни сили от фронта в Украйна, съобщи "СиЕнЕн". 

"Смята се, че Русия има стотици хиляди войници на фронта в Украйна, така че служители казват, че прехвърлянето на няколко хиляди може да няма голямо въздействие в краткосрочен план", пише "СиЕнЕн".

"Все още не сме забелязали значително движение и не можем да кажем защо: защото тепърва започват да преместват войски или защото просто няма какво да преместят", цитира "СиЕнЕн" един от анонимните си събеседници.

Друг анонимен източник, високопоставен служител, каза пред "СиЕнЕн", че според американското разузнаване Русия, в допълнение към части от Украйна, е изпратила персонал от Ленинградския военен окръг и Калининград в района на Курск.

"СиЕнЕн" отбелязват, че според много западни политици и официални лица Украйна едва ли ще успее да задържи територията в района на Курск за дълго време и затова е твърде рано да се прецени как тази операция ще се отрази на цялостната хода на войната.

"СиЕнЕн" също така твърди, че според много от американските им събеседници САЩ не позволяват на Украйна да използва тактически ракети ATACMS с обсег до 300 км в района на Курск не защото се страхуват от ескалация, а защото Съединените щати не разполагат с много от тези ракети и според американските военни от съображения за икономия е по-разумно да поразяват само цели в Крим.

Русия е свалила пет летящи и два морски дрона край Крим

Русия е свалила пет летящи и два морски дрона край Крим

През нощта пет дрона и два морски дрона бяха унищожени край Крим - руското министерство на отбраната