Русия е ударила военна цел в западната Хмелницка област на Украйна при въздушни удари рано в понеделник и пет самолета са били извадени от строя, каза губернаторът на областта, цитиран от Ройтерс.

Русия често атакува с ракети и дронове цели, включително в Западна Украйна след пълномащабното си нахлуване. Украинските официални лица обичайно не признават кога са нанесени удари по военни цели.

"В момента продължава работата по овладяването на пожари в складове за горива и смазочни материали и боеприпаси", написа областният управител на Хмелницка област в "Телеграм"

Службата каза още, че се работи по възстановяването на пистата. Засега обаче не се предоставя информация за мястото или местата, които са ударени. Преди войната в района е имало голямо военно летище.

Припомняме, че в Хмелницки по-рано този месец руската страна удари и голям склад за боеприпаси.

За 15-ти път този месец атака на Киев, взривове и в Одеса

За 15-ти път този месец атака на Киев, взривове и в Одеса

Атаката срещу столицата е била комбинирана

Тази нощ Русия атакува с дронове и ракети и Киев и Одеса, като в столицата има пострадали хора от падналите отломки от свалени дронове и ракети, съобщиха от Военната администрация на Киев.

Руска атака с дрон през нощта повреди част от инфраструктурата в украинското черноморско пристанище Одеса, което е ключово за износа на зърно, съобщиха украинските военни в понеделник.

"В резултат на попадението избухна пожар в пристанищната инфраструктура на Одеса. Той беше бързо потушен. Информацията за размера на щетите се актуализира", съобщи южното командване на военните във "Фейсбук"

Военните не уточниха дали щетите на пристанището застрашават износа на зърно. Единствено през пристанищата в района на Одеса Украйна може да изнася зърно и други хранителни продукти като част от зърнената сделка.

Русия не пуска кораби до едно от пристанищата по зърнената сделка в Украйна

Русия не пуска кораби до едно от пристанищата по зърнената сделка в Украйна

Пристанище Южни не работи на практика от 2 май