Русия ще изгони трима словашки дипломати като реципрочен отговор на подобен ход на Братислава по-рано този месец. Това обявиха от руското външно министерство, след като привика посланика на Словакия.

Министерството протестирало пред словашкия посланик заради безпричинното експулсиране на дипломати.

Словакия експулсира руски дипломати за шпионаж

Словакия експулсира руски дипломати за шпионаж

Към момента няма официално потвърждение на тази информация

"Руското външно министерство повика посланика на Словашката република Питър Припутен на 31 август, за да изрази категоричен протест във връзка с безпочвено експулсиране на трима дипломатически служители на руското посолство в Словакия през август тази година. Този недружелюбен акт се разглежда като противоречие на традиционния дух на конструктивно развитие на отношенията между нашите страни. Посланикът е уведомен, че в съответствие с принципа на реципрочност Русия е взела решение за експулсиране на трима дипломатически служители на словашкото посолство в Москва", отбелязаха от руското външно ведомсто.

Тримата руски дипломати и техните семейства напуснаха Словакия на 11 август, след като страната ги обяви за персони нон грата. Тогава беше съобщено с позоваване на неназован служител, че тримата руски дипломати са експулсирани от Словакия по подозрение в шпионаж.

Руското външно министерство, коментирайки експулсирането на руснаци от Словакия, предупреди, че ще последва огледален отговор.