Русия е готова да помогне на САЩ в борбата срещу разпространението на новия коронавирус. Това заяви руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов, цитиран от "Спутник".

"Нашите китове за диагностика са доказали високото си качество в Китай и Иран, а също бяха изпратени в Италия. Ако е необходимо, Русия има готовност да помогне и на Съединените щати, на които неведнъж е предлагала съдействие за гасенето на пожарите в Калифорния", подчерта Антонов на официалната страница на руското посолство във Фейсбук.

Същевременно дипломатът изрази притеснение от факта, че някои американски медии публикуват "фалшиви доклади" за предполагаемата некадърност на руските власти за справяне с COVID-19.

Руската армия изпраща помощ на Италия в борбата с COVID-19

Руската армия изпраща помощ на Италия в борбата с COVID-19

Това стана ясно след разговор между Путин и Джузепе Конте

Наблюдаваме недодялан опит за отклоняване на общественото внимание от сложната ситуация заради коронавируса в САЩ към други страни, посочи той.

До момента заразените в Съединените щати са над 55 000, като смъртните случаи са 800. Към момента САЩ е най-засегната страна от вируса след Италия.

В световен мащаб регистрираните случаи на COVID-19 вече са близо 423 000. От тях фатално са завършили близо 19 000, а 109 000 души са били излекувани.

Тръмп бил "леко ядосан" на Китай заради коронавируса

Тръмп бил "леко ядосан" на Китай заради коронавируса

Недоволен е, че Пекин не предупредил по-рано за епидемията