Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обяви, че Русия е готова да подобри отношенията със САЩ, но Вашингтон трябва да направи първата стъпка след приключването на разследването на американското разследване за таен сговор между американския президент Доналд Тръмп и Русия на изборите през 2016 г., съобщава "Ройтерс".

Тръмп - нито невинен, нито виновен по руската афера
Обновена

Тръмп - нито невинен, нито виновен по руската афера

Според доклада на спецпрокурора Мълър

По думите на Песков, топката е в полето на Вашингтон. "Президентът Путин многократно е заявявал, че сме заинтересовани от добри отношения с Америка. Затова, в този случай, топката е изцяло там, и тази топка беше предадена на президента Тръмп в Хелзинки", коментира Песков, имайки предвид първата двустранна среща между двамата държавни глави във финландската столица през юли миналата година.

"Бих искал да припомня, може би, думите на китайски философ, който казва, че е трудно да намериш черна котка в тъмна стая, особено ако не е там", подчерта говорителят на Путин

Междувременно председателят на Комисията по външните работи към Съвета на федерацията (горната камара на руския парламент) Константин Косачев коментира по-рано, че констатациите на Мюлър позволяват по-добри отношения между Вашингтон и Москва.

Друг високопоставен руски депутат посочи, че е малко вероятно да настъпи внезапна промяна в отношенията с Вашингтон след приключването на разследването.