Русия и режимът на сирийския президент Башар Асад създават ново поколение терористи, които ще бъдат заплаха за всички, включително Великобритания, с техните брутални военни действия в Сирия. Това предупреди шефът на британското разузнаване МИ-6, цитиран от британски медии.

В първата си публична изява като ръководител на разузнаването, Алекс Йънгър коментира следното: "Смятам, че руското поведение в Сирия, заедно с това на дискредитирания режим на Асад ще, ако не променят курса, представлява трагичен пример за опасностите на загубената легитимация."

"В Алепо, Русия и сирийският режим се стремят да направят пустиня, а го наричат мир", продължи шефът на МИ-6, допълвайки: "При определянето като терорист на всеки, който се противопоставя на бруталното правителство, те отблъскват точно групировката, която трябва да бъде на тяхна страна, ако искат да победят екстремистите... Не мога да кажа с каквато и да е сигурност какво ще донесе следващата година; но знам, че не можем да се чувстваме в безопасност от опасности, които произлизат от Сирия, освен ако не се сложи край на гражданската война."

Коментарите на Йънгър са в противоречие с възгледите на новоизбрания американски президент Доналд Тръмп и неговите съветници, които изразиха възхищение от действията на руския президент Владимир Путин в Сирия и виждат Русия като бъдещ съюзник срещу ДАЕШ ("Ислямска държава") и други ислямистки терористични групировки.

Йънгър също така категорично разкритикува държавите, които използват кибер и други форми на хибридна война, за да подкопаят демократичните държави. Въпреки че не е назовал Русия в прав текст като една от тези държави, няма съмнение, че сочи с пръст Кремъл, когато е говорил за "... все по-опасния феномен на хибридната война".