Американското контраразузнаване смята, че Русия се опитва да "опорочи" бившия вицепрезидент на САЩ Джоузеф Байдън преди президентските избори, които ще бъдат проведени в САЩ през ноември. Това изявление направи в петък директорът на Националния център за контраразузнаване и сигурност на САЩ Уилям Еванина.

Тръмп: Байдън обиди афроамериканците

Тръмп: Байдън обиди афроамериканците

След провокативен въпрос за тест за умствени способности

"Според нашата оценка Русия използва редица мерки, за да осуети избирането преди всичко на бившия вицепрезидент Джоузеф Байдън, когото счита за представител на антируската политика в САЩ", казва Еванина.

Той също така заяви, че някои "лица, свързани с Кремъл" също се опитват да популяризират действащия президент Доналд Тръмп в социалните медии и в руските телевизии.

По-рано телевизия Си Ен Ен съобщи, позовавайки се на източници, че американското разузнаване смята, че Русия разпространява дезинформация за бившия вицепрезидент на САЩ Джоузеф Байдън, който вече е осигурил номинацията си за кандидат на Демократическата партия на президентските избори в САЩ.

Камала Харис или Сюзън Райс - изборът на Байдън за вицепрезидент?

Камала Харис или Сюзън Райс - изборът на Байдън за вицепрезидент?

Вероятно ще е чернокожа жена

Според най-новите оценки на в. "Ню Йорк таймс" Джо Байдън е осигурил подкрепата на 2627 делегати на Демократическата национална конвенция.

За да стане кандидат в първия тур на гласуването на Демократичната конвенция, кандидатът трябва да получи гласовете на 1 991 делегати. Байдън премина тази марка на 5 юни. Демократичната национална конвенция, на която Байдън ще бъде определен за кандидат за най-високия държавен пост, е отложена поради пандемията на коронавирус за 17-20 август, тя ще се проведе в Милуоки (Уисконсин).

Байдън "скочи" на Тръмп, отвлича внимание с лъжи за вота по пощата

Байдън "скочи" на Тръмп, отвлича внимание с лъжи за вота по пощата

Президентът се опита да отложи изборите

Действащият американски лидер също получи достатъчно гласове, за да бъде номиниран като кандидат на републиканците.

59-те президентски избори в САЩ са насрочени за 3 ноември.