Окупационните сили на Руската федерация изстреляха няколко ракети към Украйна. Това съобщиха от военно-въздушните сили (ВВС) на Украйна.

В 23:42 военните съобщиха в канала Telegram за активността на руската тактическа авиация по границата. Заради заплахата от използване на авиационно оръжие е обявена въздушна тревога в Сумска, Черниговска, Полтавска и Харковска области.

Още в 23:56 в Сумска област е засечена ракета, която летеше към Миргород. Впоследствие украинците бяха предупредени за още няколко ракети в Сумска област в югозападна посока. "Миргород - в укритията!" - призоваха от ВВС.

Както УНИАН съобщи, снощи редица региони "почервеняха" на картата. Експлозии бяха съобщени в предградията на Днепър и в района на Хмелницки.

Сутринта украинските военновъздушни сили съобщиха, че тази нощ руските нашественици са атакували Украйна с 12 ударни безпилотни самолета тип "Шахед" и две управляеми ракети Х-59.

Атака с дрон предизвика пожар в рафинерия край Новоросийск

Атака с дрон предизвика пожар в рафинерия край Новоросийск

Властите не посочват причините за пожара

Всичките 14 цели са унищожени в Николаевска, Херсонска, Кировоградска, Черкаска, Житомирска, Хмелницка и Днепропетровска области.