Войници от специалния отряд "Ахмат" (формирование от чеченски специални сили) са ликвидирали наемници, които говорят немски и полски език. Това съобщава в сряда ТАСС, като цитира изявление на командир на отряда с позивна "Кащан".

"Тук се сблъскахме с чужди наемници. Те бяха германци и поляци, което разбрахме от диалозите им. Сред тези, които заловихме след сраженията, обаче нямаше такива, което означава, че са елиминирани", е казал "Кащан".

По-рано беше съобщено, че през последните няколко дни бойците са пленили осем украински войници в района на Курск и са унищожили две вражески групи.

Сирски: Украйна изпревари руската армия за откриване на трети фронт от Курск

Сирски: Украйна изпревари руската армия за откриване на трети фронт от Курск

Няма независимо потвърждение за плановете на руската армия

С FPV дронове отрядите са унищожили и американски бронетранспортьор Stryker и 2 Hummer.

Припомняме, че по-рано Русия съобщава за фенски наемници в Украйна. 

Украинските специални сили по-рано през август заловиха група от повече от 100 руски войници в западната Курска област. Това бе най-голямата група войници, пленени по едно и също време. Сред тях имаше и чеченски военни. 

Междувременно, оперативният щаб на Курска област ограничи влизането в град Курчатов - близо до атомната електроцентрала, поради продължаващите настъпателни операции на Украйна в региона.

"С решение на оперативния щаб за провеждане на антитерористична операция в Курска област от 29 август ще бъдат въведени допълнителни мерки за сигурност в Курчатовски район и на Курската АЕЦ", се посочва в съобщението.

Новите мерки са насочени към опазване безопасността на населението в града, отбелязаха от щаба.

Русия хвърля още артилерия в боевете в Курска област

Русия хвърля още артилерия в боевете в Курска област

Доставени са и допълнителни ракети