Русия наложи санкции срещу някои британски политици, журналисти и експерти, отговорни за антируска дейност. Това предаде агенция ТАСС, позовавайки се на руското външно министерство.

От дипломатическата служба посочват, че решението е в отговор на враждебните действия от страна на Великобритания. Сред санкционираните има политици, журналисти и експерти, отговорни за формулирането и провеждането на антируския курс на Лондон.

Руското министерство на външните работи отбеляза, че провокативната антируска риторика на британските официални лица и практическите стъпки на Лондон към по-нататъшно военно развитие на Украйна показват непреклонната нагласа на британското ръководство да продължи тежката системна конфронтация с Русия. Според ведомството британските медии умишлено насаждат русофобия и разпространяват дезинформация за Русия.

Усилията на британците да дискредитират и международно изолират Русия, включително в контекста на Северния военен окръг, неизбежно ще получат решителен и твърд отпор от наша страна. Москва призовава Лондон да откаже военна подкрепа за Украйна, което води до жертви сред цивилни и само удължава агонията на неонацисткия режим в Киев, допълват от руското външно министерство.

Русия наложи санкции на 347 политици и обществени от Литва, Латвия и Естония

Русия наложи санкции на 347 политици и обществени от Литва, Латвия и Естония

Санкциите са реципрочна мярка на враждебното отношение на прибалтийските държави