Южният окръжен военен съд в Ростов-на-Дон осъди четирима души за покушението срещу бившия първи ръководител на самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР), Александър Захарченко, и за убийството на командира на батальона "Спарта", Арсен Павлов, известен под позивната "Моторола".

Александър Погорелов бе осъден на доживотен затвор в колония с особено тежък режим, съобщава "Интерфакс". Неговите съучастници Артьом Ена, Василий Чурилов и Александър Тимошенко получиха съответно 17, 13 и 12 години затвор.

Захарченко загина на 31 август 2018 г. при експлозия в кафе "Сепар". През септември 2018 г. Погорелов призна, че е участвал в подготовката на взрива с цел убийството на Захарченко, като е действал като агент на украинската служба за сигурност (СБУ).

Арсен Павлов, известен като "Моторола", бе убит на 16 октомври 2016 г. в Донецк след взрив в асансьорната шахта на неговия жилищен блок.

Александър Захарченко ръководеше самопровъзгласената Донецка народна република (ДНР) от 4 ноември 2014 г. до неговата смърт. Той беше ключова фигура в конфликта в Източна Украйна и силен поддръжник на отцепването на ДНР от Украйна.

Арсен Павлов ("Моторола") беше командир на батальона "Спарта", един от най-известните сепаратистки командири в конфликта в Източна Украйна. Участваше активно в битките срещу украинските сили и беше известен със своите твърди и безпощадни методи.

В Украйна задържаха руски информатор, вербуван чрез сайт за запознанства

В Украйна задържаха руски информатор, вербуван чрез сайт за запознанства

Снимки, направени от мъжа, са били използвани за ракетни и дронови атаки срещу Харков