Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков коментира пред журналисти, че Москва ще продължи да укрепва потенциала на въоръжените сили на Венецуела, съобщават руските медии.

"Ние със сигурност ще предприемем мерки съгласно съществуващите споразумения, които ще помогнат за укрепване на потенциала на въоръжените сили на тази страна", изтъкна Рябков.

Путин "препоръча" на Гуайдо връщане към реалността

Путин "препоръча" на Гуайдо връщане към реалността

С диалог да решат конфликта в Каракас

Той подчерта, че акцентът ще бъде поставен върху оборудването, изпратено на Венецуела, като отново отхвърли твърденията, че Русия има военнослужещи, разположени в латиноамериканската страна.

Той също така подчерта, че САЩ продължавали да изработват начини за по-нататъшно дестабилизиране на положението във Венецуела. Той обаче отбеляза, че техните усилия се проваляли заради обществената подкрепа за законно избраните власти.

Венецуела е засегната от политическа нестабилност от януари насам, когато подкрепеният от САЩ лидер на опозицията и председател на Народното събрание Хуан Гуайдо се самопровъзгласи за временен президент в опит да замести сегашния президент Николас Мадуро.

САЩ и техните съюзници, включително повечето страни от Европейския съюз, веднага признаха Гуайдо, докато Русия, Китай, Куба, Боливия, Турция и др. изразиха подкрепата си за Мадуро като единствен легитимен президент на страната.