Кметът на Харков Игор Терехов каза, че има ранени в резултат на ракетна атака в един от централните райони на града, цитира думите му Би Би Си.

Kметът по-късно уточни, че в града е имало четири експлозии, една от ракетите е ударила частна жилищна сграда.

Ръководителят на областната администрация на Харковска област Олег Синегубов говори за последствията от поредния обстрел на Харков, извършен в неделя сутринта.

Според Синегубов три жени и един мъж са били ранени в резултат на удари в няколко района на Харков.

Губернаторът уточни, че 45-годишен мъж, който е получил охлузни рани, е отказал хоспитализация. Две жени на 37 и 72 години са с остра реакция на стрес.

Ударите са поразили централния парк и промишлена зона, където в резултат на попадението е пострадала сграда и се е запалил гараж, добави Синегубов.

Кметът на Харков Игор Терехов каза в интервю за обществената телевизия "Суспилне", че по предварителни данни атаката е извършена с ракети С-300.

През изминалата седмица Харков беше подложен на интензивни обстрели от руската армия. Много енергийни съоръжения в града бяха разрушени, около 400 хиляди потребители бяха лишени от електрозахранване.

Ръководителят на областната администрация на Харковска област Олег Синегубов каза, че 85-годишен местен жител е бил убит в резултат на руски удар по жилищна сграда в Купянск.

Според Синегубов в резултат на обстрела в Купянск са пострадали два етажа от четириетажна жилищна сграда.

Освен това, както пише Синугебов в канала си в Telegram, в нощта срещу неделя по Харков са били пуснати бойни дронове, които са нанесли щети на 10 частни жилищни сгради, детска градина, три пететажни сгради и три коли. Пострадал е 62-годишен мъж.

Зеленски иска подобряване на ПВО на Харковска област

Зеленски иска подобряване на ПВО на Харковска област

Той отправи апел към западните партньори