САЩ и асоциирани с тях сили в Сирия окупираха и "откраднаха" незаконната търговия с петрол от ДАЕШ, съобщава руският генерален щаб, цитиран от "Спутник".

Според руските военни, в допълнение към техните престъпни дейности, САЩ обучава бойци да унищожат нефтената и газовата инфраструктура и да организират атаки срещу сирийските правителствени сили.

Според военното разузнаване, САЩ са предоставили на различни арабски и кюрдски милиции оръжия в замяна на помощ за незаконен трафик на сирийски петрол на изток от Ефрат.

Отделно, руските военни уточняват, че терористите продължават усилията си да организират атаки срещу руските войски в авиационната база "Хмейим" в Латакия, където се намира руският контингент в Сирия.

Сирийски бунтовници обвиняват Русия за 31 загинали при въздушни удари в Идлиб

Сирийски бунтовници обвиняват Русия за 31 загинали при въздушни удари в Идлиб

Твърденията са "фалшиви" и изфабрикувани от "белите каски", отговаря Москва

Руското военно разузнаване уточнява също, че над 300 терористични атаки са разтърсили райони на Сирия под контрола на САЩ близо до Ефрат между юни и юли, убивайки 225 души.

Руският генерален щаб повтаря предишни обвинения на Москва срещу САЩ за смъртта на цивилни в бежанския лагер Рукбан в южна Сирия, разположен близо до американската военна база близо до йорданската граница, като заявява, че американската страна не е направила нищо за разрешаване на хуманитарната криза.

Руското министерство на отбраната неколкократно обвинява водената от САЩ коалиция в Сирия за използване на контролираните от САЩ базови лагери за обучение на джихадисти, реорганизирани в така наречената "нова сирийска армия". Сирийските и иранските власти също така обвиняват Вашингтон в отношения със сирийски джихадистки групи.

ЕС: Ударите на Асад срещу мирно население в Сирия нямат оправдание

ЕС: Ударите на Асад срещу мирно население в Сирия нямат оправдание

Незабавно спиране на атаките…