Видеоматериалите, но които се основава в своите изводи Съвместната разследваща група по делото за сваления самолет на Малайзийските авиолинии, са фалшифицирани. За това свидетелствали високоточни експертизи, обявиха от руското външно министерство, цитирани от руските медии.

Както отбелязаха от ведомството, Москва била готова да окаже пълно съдействие на разследването, като в тази връзка бил свършен голям обем работа.

Великобритания настоява Русия да сътрудничи на делото за MH17

Великобритания настоява Русия да сътрудничи на делото за MH17

Русия да осигури всякаква помощ, която обвинението поиска

"От разсекретяване на данни за руската военна техника и провеждането на сложен експеримент от страна на концерна "Алмаз-Антей", до предаването на първични радарни данни и документация, доказваща украинската принадлежност на ракетата, свалила малайзийския Боинг, а също така и високоточни експертизи, доказващи фалшифицирането на видеоматериалите, на които се основава в изводите си Съвместната разследваща група", се казва в съобщението на руското външно ведомство.

По-рано от Министерството на външните работи на Русия нарекоха "голословни" обвиненията на Съвместната разследваща група срещу Русия във връзка с MH17.

Обвиниха четирима служители на ГРУ на ДНР за свалянето на MH17 в Донбас

Обвиниха четирима служители на ГРУ на ДНР за свалянето на MH17 в Донбас

Трима руснаци и един украинец

Заместник главният прокурор на Русия Николай Виниченко обяви, че не били представени никакви данни, които да показват причастност на руски граждани в катастрофата на малайзийския боинг в небето над Донбас през 2014 г.

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че Москва била готова за конкретен и професионален разговор по всички аспекти на продължаващото международно разследване на катастрофата на малайзийския боинг в Източна Украйна през 2014 г.

Кои са заподозрените за сваления пътнически самолет MH17?

Кои са заподозрените за сваления пътнически самолет MH17?

Разследващият екип на сайта "Белингкат" разкри самоличността на сепаратистите