Руските сили попречиха на украински диверсионен и разузнавателен екип да пробие границата в Брянска област, на около 240 км от мястото на нахлуването на Украйна в съседната Курска област, каза руски официален представител, цитиран от "Ройтерс".

Русия заяви в сряда, че нейните сили са напреднали в Източна Украйна и са започнали да отблъскват украинските сили в Курска област, въпреки че висш командващ предупреди, че украинските сили се прегрупират за нова възможна атака.

Губернаторът на Брянск Александър Богомаз заяви, че граничните служители на Федералната служба за сигурност и руските военни части са отбили атака на украински диверсионно-разузнавателен екип в сряда.

Той каза, че опитът за нахлуване е станал в района на Климово, който граничи с Черниговска област на Украйна. Брянската област се намира северозападно от Курска област, където украинското нахлуване е в ход от началото на август.

И Русия, и Украйна твърдят за напредък в Курска област

И Русия, и Украйна твърдят за напредък в Курска област

Путин сравни Беслан с Украйна при първото си посещение в училището след атаката

Украйна проби руската граница в района на Курск на 6 август в опит да принуди Москва да отклони войските от останалата част от фронта, въпреки че руските сили продължават да напредват в Източна Украйна през последните дни.

Министерството на отбраната на Русия съобщи, че е свалило 28 дрона над руска територия, включително 13 във Волгоградска област, седем в Ростов, четири в Белгород, два във Воронеж и по един в Брянска и Курска области.

Зеленски: Операцията в Курска област продължава

Зеленски: Операцията в Курска област продължава

Фронтовата линия е нашите позиции, на първо място Покровското направление, нашата Донецка област, отчете държавният глава