Властите в руските Брянска и Воронежка област докладваха тази сутрин за свалени дронове над териториите си. По техни данни няма разрушения и пострадали.

Руското министерство на отбраната се отчете тази сутрин със свалени и унищожени 28 безпилотни летателни апарата над шест области - Волгоградска, Ростовка, Белгородска, Воронежка, Брянска и Курска области. Най-голямото ято дронове е било засечено над Волгоградска област - над 10, и седем над Ростовска област.

Telegram канали обаче съобщиха тази нощ за атакувани обекти в или край град Калач на Дон във Волгоградска област, малко след полунощ са се чули взривове, както и звуците от работата на противовъздушната охрана. След това край Калач на Дон е избухнал пожар.

По информация на канала Baza атаката е била с дронове, два апарата, като единият е бил ликвидиран на няколко километра от летището, а отломките от втория апарат са паднали също наблизо е са подпалили обект.

Става въпрос за военното летище "Мариновка", което е разположено близо до село Октябърское, на около 20 км. от Калач на Дон. Според канала Astra, който се позовава на местни жители, пожарът се е разразил обаче на територията на летището. Telegram каналът SHOT също с позоваване на съобщения на очевидци са се чули между 6 и 10 силни взрива по време на въздушната аткака.

Сутринта местните власти потвърдиха за атаката на дронове, като директно се посочва, че целта е била военното летище. Губернаторът на Волгоградска област Андрей Бочаров потвърждава и за пожара на територията на летището.

Прави впечатление, че дори и държавната ТАСС не само потвърждава за пораженията, както и че дроновете са засегнали военен обект, но и изведе новината сред водещите си.

Трима ранени при атаки в  Белгородска област

Трима ранени при атаки в Белгородска област

Украински дронове атакуваха цивилни

Миналата нощ Украйна предприе една от най-големите атаки с дронове срещу Москва. Според кмета на града Сергей Собянин руските части за противовъздушна отбрана е унищожила 11 дрона, летящи към столицата.

За атаки с дронове съобщиха и от поне пет други региона на Русия.

Началникът на военното разузнаване на Украйна Кирил Буданов казва пред изданието The War Zone, че целите на украинските безпилотни летателни апарати са центрове за радиовръзки, московските летища и авиобаза в Ростовска област. Това е потвърждение на предишните информации, че дроновете са летели към летище "Остафево" в Москва и авиобазата "Милерово" в Ростовска област. По негова информация са изпратени 50 дрона, но украинците не съобщават за постигнати резултати. Руските власти съобщиха, че всички дронове са били прехванати и унищожени.

Владимир Путин демонстративно целуна Корана

Владимир Путин демонстративно целуна Корана

Кремъл активно се опитва да накара руското общество да омаловажава нахлуването на украинците в Курск