Властите в руската Белгородска област в сряда съобщиха за трима ранени в резултат на последните нападения, съобщава "Интерфакс".

"В село Малиновка, област Белгород, дрон е атакувал лек автомобил. Двама души са ранени с минно-взривни наранявания и са откарани от екипи на Бърза помощ в цялата необходима помощ. По автомобила са нанесени материални щети", писа областният управител.

Освен това жена, ранена в резултат на обстрел в село Новая Таволжанка, е потърсила медицинска помощ.

Русия свалила украински дронове и над Белгородска област

Русия свалила украински дронове и над Белгородска област

Една от областите, които всекидневно са атакувани

"В село Новое, Волоконовски район, в резултат на взривяване на дрон е ударен друг дрон, в резултат на което е повреден газопроводът службите ще започнат възстановителни работи след съгласуване с Министерството на отбраната", добави Гладков.

Според него в резултат на пристигането на боеприпаси в село Козинка, Грайворонски градски район, е унищожено частно домакинство. След атаки на няколко дрона камикадзе в селото са разрушени покривите на социално заведение и административна сграда.

Припомняме, че Белгородска област почти ежедневно е подлагана на атаки. 

В три области в Руската федерация бе въведен режим на антитерористична операция.

Две седмици след началото на украинската операция в района на Курск Русия създаде - или пресъздаде - Белгородската, Брянската и Курската групировки.