Руската армия е успяла на няколко места да спре настъплението на украинските войски в западната част на района на Курск в райони до 30 км от границата с Украйна, съобщи руското министерство на отбранатa, цитирани от "БиБиСи".

През последното денонощие руските войски са "спрели опитите за пробив на мобилни групи на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) дълбоко в руска територия", включително в района на селата Толпино и Общий колодез, които се намират на 25 и 30 км от руско-украинската граница.

Министерството твърди, че са били унищожени четири бронетранспортьора, включително три произведени в САЩ бронетранспортьора Stryker, седем бойни бронирани машини и две коли.

В доклада се посочва че е спрян опит на украинските въоръжени сили да пробият в Беловски район на Курска област. Ден преди това регионалните власти поискаха от администрацията на Беловски да ускори процеса на евакуация на жителите, а проруските военни блогъри съобщиха за голям пробив на украинските въоръжени сили в Беловския район. В същото време руската държавна информационна агенция РИА Новости, позовавайки се на свой кореспондент, твърди, че в района не се водят военни действия.

Нахлуването в Курска област е най-рискованото решение на Зеленски

Нахлуването в Курска област е най-рискованото решение на Зеленски

Експерт смята че западът ще започне да недоволства от факта, че натовската военна техника се озова на руска територия