Авиацията на международната антитерористична коалиция, ръководена от САЩ, продължава да създава опасни ситуации в сирийското небе. Това заяви в неделя контраадмирал Вадим Кулит, заместник-началник на руския Център за помирение на воюващите страни, цитиран от "Интерфакс".

"В района на Ал-Танф бяха регистрирани девет нарушения на ден от две двойки изтребители F-15, двойка щурмови самолети A-10 Thunderbolt, двойка палубни изтребители-бомбардировачи F/A-18 Hornet и модулен разузнавателно-ударен безпилотен летателен апарат MQ-9 на "коалицията", каза той в неделя.

Освен това руската армия регистрира девет атаки срещу позиции на сирийските правителствени войски от терористичните групировки Джабхат ан Нусра и Ислямската партия на Туркестан в провинциите Алепо, Идлиб и Латакия.

Русия регистрира 10 нарушения на Запада над Сирия

Русия регистрира 10 нарушения на Запада над Сирия

За пореден път в последните месеци

"В резултат на обстрел от незаконни въоръжени групировки по позициите на сирийските правителствени сили, разположени в района на селището Джуб ез-Зарур в провинция Латакия, един сирийски войник беше ранен", добави зам. началника на Централното военно командване.

Припомняме, че това се случва за пореден път през последните месеци. Москва не пропуска да критикува действията на Запада в Сирия.