Руският министър на отбраната Сергей Шойгу и началникът на Генералния щаб на въоръжените сили на Русия генерал Валерий Герасимов проведоха среща с командирите на войските, воюващи в Украйна, съобщава "Ройтерс".

Не е ясно къде се е състояла срещата.

Министерството на отбраната излъчи кадри от съвещанието, на което Шойгу говори за подготовката на военнослужещи и доброволци в резервни части. Той посочва, че е днес инспектирал такива полкове в Южния военен окръг на Русия.

Русия се хвали с 335 000 "патриоти", записали се в армията

Русия се хвали с 335 000 "патриоти", записали се в армията

Кремъл не планира нова мобилизация

Русия сформира девет резервни полка, попълнени с военнослужещи по договор, за бойни групи, действащи в зоната на специалната военна операция в Украйна, обяви Шойгу след съвещание с командирите на бойни групи в щаба на Обединената групировка на войските, информира и ТАСС.

"Що се отнася до състава на записаните по договор, с решение на Генералния щаб сме формирали резервни полкове към всяка бойна група. Към днешна дата имаме девет запасни полка, които се обучават и постоянно се попълват по естествен начин", поясни той.

През юни министърът на отбраната съобщи, че се полагат усилия за формиране на резерви във всяка отделна войска. До този момент на тези формирования са доставени 3786 единици военна техника, уточни той.

Кремъл: Разполагаме с достатъчно сили дори и без нова мобилизация

Кремъл: Разполагаме с достатъчно сили дори и без нова мобилизация

Руснаци се записват доброволци, за да се бият в Украйна