Руските окупатори в Херсон активно се подготвят за улични сражения. Нашествениците възнамеряват да прибегнат до старата тактика и да заснемат пропагандни видеоклипове, за да дискредитират отново украинската армия.

Това съобщи Наталия Хуменюк, ръководител на Обединения координационен пресцентър на силите за отбрана в южната част на Украйна, в ефира на телевизионния канал "Свобода".

Руската власт в Херсон призова за незабавна евакуация на левия бряг

Руската власт в Херсон призова за незабавна евакуация на левия бряг

Призивът вече се обяснява с напрегнатата ситуация на фронтовата линия

"Окупаторите в Херсон активно се подготвят за улични сражения. Те много истерично предупреждават населението за приближаващия обстрел от страна на украинската армия. Те подготвят провокативни разкази за това как "цивилни хора" в селища, в зони за отдих, в болници страдат от същия този "обстрел". Вече познаваме тази практика, когато те вземат оръжията си от украинските военни позиции и обстрелват населени места с цивилни, а след това се връщат и снимат пропагандни видеоклипове, за да дискредитират Украйна", каза Хуменюк.

Водата от язовир "Каховка" в Херсон се изпуска превантивно

Водата от язовир "Каховка" в Херсон се изпуска превантивно

Руските окупационни власти призоваха за евакуация на левия бряг

В същото време тя припомни, че украинските военни не използват тактиката на изгорената земя, тъй като тя противоречи на правилата и нормите за водене на война. Хуменюк също така призова жителите на Херсон да не се поддават на провокациите на руските нашественици.