Русия порица САЩ за повдигането на обвинения срещу рускиня и ръководен от нея екип руснаци за намеса в американските частични избори за Конгреса в началото на ноември, изтъквайки, че обвиненията били измислени, за да бъдат наложени още санкции на Русия, съобщава "Франс прес".

ЕС се зарича за твърд отговор срещу кибератаките на Русия

ЕС се зарича за твърд отговор срещу кибератаките на Русия

Заклейми хакерските атаки на ГРУ срещу ОЗХО

"Разбираме, че Вашингтон измисля предлог, за да наложи отново известните си санкции срещу страната ни", се изтъква в изявление на заместник-министъра на външните работи на Русия Сергей Рябков.

Той се оплака, че след предишни обвинения, свързани с американските президентски избори през 2016 г., спечелени от Доналд Тръмп, "във Вашингтон сега се опитват да играят същата карта преди наближаващите избори" за Конгреса на САЩ.

На 6 ноември американците ще гласуват в междинните избори.

Facebook създаде отдел за борба с намесата в избори

Facebook създаде отдел за борба с намесата в избори

Екип от аналитици и програмисти…

Главният счетоводител на водещата руска ферма за тролове (Агенцията за интернет изследвания в Санкт Петербург на приближения до Путин Евгений Пригожин) Елена Хусяйнова беше обвинена от главната прокуратура на САЩ вчера, превръщайки се в първия човек, на когото са повдигнати обвинения за намеса в изборите през следващия месец.

Рябков обвини "някои американски политици" в провеждането на "позорна клеветническа кампания", за да получат политическо предимство и "в същото време оказват натиск върху Русия".

Москва предупреди Вашингтон, че "демонстрирайки враждебност", той "просто ще получи още по-мощен ответен удар".

САЩ ще налагат санкции на Русия всеки месец, може и на всеки два

САЩ ще налагат санкции на Русия всеки месец, може и на всеки два

Това обяви специалният представител на САЩ за Украйна