Русия възнамерява да продължи да оказва подкрепа за суверенитета, единството и териториалната цялост на Сирия, като същевременно насърчава нейното политическо и икономическо възстановяване.

Това е уверил руският президент Владимир Путин своя сирийски колега Башар ал Асад в писмо по повод Нова година, изпратено днес.

САЩ планират да възстановяват Сирия

САЩ планират да възстановяват Сирия

Има международни пари, които трябва да бъдат администрирани

"В поздравителния си адрес към президента на Сирийската арабска република Башар ал Асад, президентът на Русия изрази надежда, че през 2018 г. ситуацията в Сирия ще продължи да се променя към по-добро", посочиха от пресслужбата на Кремъл.

"Г-н Путин отбеляза, че победата над терористите и бързото връщане към нормалното положение в Сирийската арабска република ще бъде в интерес на целия свят и ще подобри сигурността в Близкия изток", допълниха от Кремъл.

Путин подписа споразумението между Русия и Сирия за разширяване на базата в Тартус

Путин подписа споразумението между Русия и Сирия за разширяване на базата в Тартус

Военноморската база на Русия в сирийския пристанищен град

По-рано този месец Путин разпореди на руските военни сили да започнат да се изтеглят от Сирия, като все пак Русия ще запази въздушната си база Хмеймим и военноморската в Тартус.

Руската военновъздушна кампания в Сирия, която започна през септември 2015 г., спомогна за обрата в гражданската война в полза на дългогодишния съюзник на Москва Башар Асад.