Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков е протестирал пред посланика на САЩ в страната Джон Съливан във връзка с подкрепата на американското посолство за протестите в Русия в подкрепа на опозиционера Алексей Навални, които се проведоха през уикенда.

Това съобщи в ефира на руската държавна телевизия говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.

Над 40 000 излязоха на протест в Москва в подкрепа на Навални

Над 40 000 излязоха на протест в Москва в подкрепа на Навални

Над 2000 демонстранти са арестувани в Русия...

"Сергей Рябков проведе разговор с посланика на САЩ Джон Съливан, като пред американската страна беше изразен решителен протест във връзка с разпространението от страна на американското посолство в Русия в социалните мрежи и в интернет ресурси на публикации, подкрепящи незаконните протести в редица руски градове", отбеляза Захарова. 

По думите ѝ пред американския дипломат е била подчертана необходимостта от строгото спазване за руските закони и общоприетите дипломатически норми.

Както се отбелязва, руската страна разглеждала действията на САЩ във връзка с протестите в подкрепа на Навални като пряка намеса в работите на Русия

Външните министри на ЕС ще обсъдят нови санкции срещу Москва заради Навални и арестите

Външните министри на ЕС ще обсъдят нови санкции срещу Москва заради Навални и арестите

Заседават в понеделник...

По-рано Кремъл настоя, че публикациите на американското посолство за неразрешените от руските власти протести на 23 януари били косвено вмешателство в работите на Русия.

Както подчертаха от руското външно ведомство, американските дипломати били длъжни да дадат обяснение след публикуването на "маршрутите на протестите" в руските градове.