Опит за проникване на територията на Русия на диверсионно-разузнавателна група (ДРГ) е осуетен в пограничния район на руската Брянска област. Това е съобщил губернаторът на региона Александър Богомаз, цитиран от ТАСС.

Гранични контролери на ФСБ на Русия в Брянска област и придадени части на руското министерство на отбраната в граничния Севски район на Брянска област предотвратиха опит за проникване на територията на Руската федерация на Украинска диверсионно-разузнавателна група.

Това пише Богомаз в своя канал в "Телеграм".

Според ръководителя на региона, на мястото на сблъсъка са открити оръжия и боеприпаси, изоставени от диверсантите. Сред оръжията има и такива, които са чуждестранно производство.

ФСБ се хвали със залавяне на украински спецдиверсанти в Брянска област

ФСБ се хвали със залавяне на украински спецдиверсанти в Брянска област

Според съобщението те са от елита на военните в Украйна

Припомняме, че в края на август Федералната служба за сигурност на Руската федерация заяви, че е ликвидирала украинска група диверсанти в Брянска област. 

Групата се е състояла от сътрудници на щат от Службата за сигурност на Украйна, военнослужещи от разузнаването и от Службата на специални операции към Министерство на отбраната на Украйна.

Тя е планирана саботажи и терористични операции по обекти от военната и енергийната инфраструктура на Русия.