Руският премиер Дмитрий Медведев коментира, че т. нар. "Доклад Кремъл" бил "вътрешен проблем" на САЩ и бил създаден в резултат на конфликтиращи възгледи в рамките на политическата върхушка на страната.

САЩ: “Докладът Кремъл” ще доведе до нови санкции срещу Русия

САЩ: “Докладът Кремъл” ще доведе до нови санкции срещу Русия

Ще има санкции в резултат на този доклад

"Това е проблем на боричканията между американската политическа върхушка и президента Доналд Тръмп. Това е проблем за уреждане на старите спорове между демократите и републиканците. Това е проблем на противоречията в рамките на републиканската част от американския елит", изтъкна Медведев в интервю за руската държавна телевизия "Россия-24".

Той добави, че "нищо няма да се промени съществено", ако Вашингтон реши да публикува още подобни списъци или да наложи нови санкции срещу Русия.

В сряда министърът на финансите на САЩ Стивън Мнучин заяви, че страната планира в близко бъдеще да наложи санкции срещу лицата, попаднали в "Доклада Кремъл". В списъка фигурират 114 души висши руски политици и висши чиновници и 96 олигарси. 

Москва: Хората в "Доклада Кремъл" са посочени като "врагове на САЩ"

Москва: Хората в "Доклада Кремъл" са посочени като "врагове на САЩ"

Де факто цялата тази група лица е наречена врагове на САЩ

Руският президент Владимир Путин иронично обяви във връзка с "Доклада Кремъл", че се чувства "обиден", че САЩ не са го включили в доклада.