Русия налага огледални санкции срещу представители на управляващи структури в Германия и Франция във връзка със ситуацията около руския опозиционер Алексей Навални. Това обяви руският външен министър Сергей Лавров в интервю за руски и чуждестранни медии по актуални въпроси от международния дневен ред.

Русия изключва отравяне на Навални, диагностицира панкреатит

Русия изключва отравяне на Навални, диагностицира панкреатит

Изключи констатациите на европейските лаборатории

"Разбира се, че ще има отговор на санкциите. Тъй като Германия беше движещата сила на тези санкции на ЕС във връзка с Навални, тъй като тези санкции засягат пряко високопоставени служители на администрацията на президента на Руската федерация, нашите ответни санкции ще бъдат огледални", коментира руският първи дипломат.

"Те вече са приети. Скоро ще информираме нашите германски и френски колеги за това. Тези санкции ще бъдат срещу високопоставени служители на апаратите на ръководителите на Германия и Франция", уточни Лавров.

По думите на руския външен министър Русия не можела да изключи версията, че Навални е бил отровен с бойно отровно вещество на територията на Германия, или пък в самолета, който го е доставил в берлинската клиника "Шарите".

Западните спецслужби обвиняват ФСБ на Русия за отравянето на Навални

Западните спецслужби обвиняват ФСБ на Русия за отравянето на Навални

Без обаче да отправят обвиненията публично