Руските въздушно-космически сили са унищожили пет бази на бойци в сирийската провинция Хомс; преди това те са напуснали контролираната от САЩ зона Ал-Танф. Това съобщи на брифинг заместник-началникът на Руския център за помирение на враждуващите страни в Сирия генерал-майор Юрий Попов, цитиран от ТАСС.

"Ударите на руските въздушно-космически сили унищожиха пет бази на бойци, които са напуснали зоната Ал-Танф и се крият в труднодостъпни райони на планинската верига Ал-Амур в провинция Хомс", каза той.

Според генерала, авиацията на международната антитерористична коалиция, ръководена от САЩ продължава да създава опасни ситуации в небето на Сирия, извършвайки полети в нарушение на протоколите за деконфликт и в нарушение на сирийското въздушно пространство.

Русия отново атакува джихадисти в Сирия

Русия отново атакува джихадисти в Сирия

За пореден път видя нарушения за западните войски в страната

През деня коалицията регистрира пет случая на нарушаване на протоколите за деконфликт от 9 декември 2019 г., свързани с полети на безпилотни летателни апарати, които не са съгласувани с руската страна.

В района на Ал-Танф са регистрирани 13 нарушения на ден от четири двойки изтребители F-15, две двойки щурмови самолети A-10 Thunderbolt и един самолет за електронно разузнаване и наблюдение MC-12W.

Припомняме, че редовно руски представители съобщават за свои удари срещу джихадисти в Сирия и посочват нарушения на западната коалиция.

Русия унищожила 2 бази на джихадисти в Сирия

Русия унищожила 2 бази на джихадисти в Сирия

Освен това се съобщава за шест нарушения от ръководената от САЩ международна коалиция