САЩ и техните съюзници, на фона на нарастващото търсене на руската ваксина "Спутник V", както твърди руската официозна агенция ТАСС, планирали да разгърнат мащабна информационна кампания за дискредитиране на руските разработки за коронавируса. Това бил съобщил високопоставен източник в Кремъл.

"На фона на нарастващото търсене на руската ваксина "Спутник V" по света, включително в европейските страни, САЩ и техните съюзници, по данни на нашите специални служби, планират да разгърнат мащабна информационна кампания, целяща създаване на пристрастно отношение към родните научни разработки в областта на противодействието на разпространението на коронавирусната инфекция", отбеляза той.

Русия: САЩ да спрат да ни се месят и да дезинформират

Русия: САЩ да спрат да ни се месят и да дезинформират

Москва обвини Вашингтон в подклаждане на протестите в подкрепа на Навални

Според източника европейските държави, регистрирали "Спутник V" за спешна употреба, щели да станат целева аудитория за антируската информационна кампания, която организирали САЩ и техните съюзници.

"Целевата аудитория на антируската информационна кампания е избрана от европейските страни, които са регистрирали руската ваксина "Спутник V" за спешна употреба. Това са Унгария, Словакия, Сърбия, Черна гора, Сан Марино и Северна Македония", уточнил източникът.

Латвия бори руската дезинформация за ваксините с реклами на руски език

Латвия бори руската дезинформация за ваксините с реклами на руски език

Латвия е извършила едва 15 756 ваксинации