Задържан е началникът на Главното управление на кадрите на Министерството на отбраната на Руската федерация генерал-лейтенант Юрий Кузнецов.

Това са съобщили правоохранителните органи за ТАСС.

"Генерал-лейтенант Кузнецов е задържан като заподозрян в престъпление. Разследването на случая се извършва от Главното военно следствено управление на Следствения комитет на Руската федерация мярка за генерала задържане под стража", каза събеседникът на агенцията.

Руският заместник-министър на отбраната обжалва ареста си за корупция

Руският заместник-министър на отбраната обжалва ареста си за корупция

На 8 май съдът ще гледа жалбата му

Припомняме, че това се случва ден, след като обявиха рокадите в новото руско правителство и те засегнаха и Министерството на отбраната. 

Също така, преди месец бе задържан руския заместник-министър на отбраната Тимур Иванов по обвинение в получаване на подкуп в особено големи размери. По същото дело бяха арестувани бизнесмените Сергей Бородин и Александър Фомин, които следователите обвиниха в даване на подкуп.

Разследването вероятно е обхванало и по-високопоставения първи заместник-министър на отбраната Руслан Цаликов.

Съобщава се, че Цаликов е бил разпитан от ФСБ във връзка със случая, като е определен за "покровител" на Иванов. Цаликов фактически е трети в йерархията на Министерството на отбраната след министъра на отбраната Сергей Шойгу и началника на Генералния щаб генерал Валерий Герасимов.

Трети задържан по делото за подкуп около руския заместник-министър на отбраната

Трети задържан по делото за подкуп около руския заместник-министър на отбраната

Съдебната служба каза, че той е заподозрян в "предоставяне на услуги" на Тимур Иванов