Руската служба за сигурност ФСБ е задържала още трима души, заподозрени в участие в масовата стрелба миналия месец в концертна зала край Москва, съобщиха в четвъртък руските информационни агенции, цитирани от Ройтерс.

Руски гражданин и двама чужди граждани, всички от Централна Азия, са били задържани в Москва, Екатеринбург и Омск, цитира Интерфакс съобщение на ФСБ.

Според ФСБ двама от задържаните са прехвърлили пари за закупуване на огнестрелни оръжия и превозни средства, използвани при нападението срещу "Крокус Сити Хол" на 22 март, при което бяха убити най-малко 144 души. Третият задържан е участвал пряко в набирането на съучастници в атентата и финансирането на извършителите.

Миналата седмица Русия задържа четирима мъже от таджикски произход по обвинения в тероризъм за извършване на атаката. Други трима - също от таджикски произход, бяха задържани по подозрение за съучастие.

"Ислямска държава" пое отговорност за атентата - твърдение, което Съединените щати публично подкрепиха. Американски служители посочиха, че по-рано този месец са предупредили Русия за разузнаването за предстояща атака.

Путин изключва Русия да е мишена за ислямските фундаменталисти

"Ние сме страна, която дава уникален пример за междурелигиозна хармония и единство"